2012. március 15., csütörtök

Ékszertartó leírás

Barátnőm kért tőlem szülinapjára valamit, amire ráteheti a nyakláncait. Már nekem is időszerű volt egy tartó, mert csak úgy tekeregnek a láncaim a dobozomban. Ezt a megoldást találtam ki, amit most leírok Nektek. Remélem valaki hasznát tudja venni:) Sajnos a fényképező fellázadt, ezért a fázisfotóim elvesztek, úgyhogy sajnos képek nélkül fogok magyarázni, remélem így is érthető lesz.


Hozzávalók:

- parafa tábla (az enyém 30x40 cm-es)
- szalvéta
- fagolyók
- festék
- erős ragasztó
- decoupage ragasztólakk, ecset

Leírás:

1. Kiválasztjuk a szalvétát, megnézzük hogyan illik a táblára. Erre a táblára a szalvéta nem illik pontosan, ezért az egyik oldalon le kell vágni belőle, a másikon pedig majd a levágott szalvétából kell pótolni. A szalvéta legfelső mintás rétegét ragasztjuk a táblára. (decoupage)

2. Vékonyan bekenjük a ragasztóval a parafa táblát, én pár cm-es vízszintes csíkokban kenem, a szalvétát rásimítom, azután ragasztó, simítás, és így tovább, így a szalvétát nem kell nagy ragasztós területen igazítani.

3. Amikor a táblára ragasztottuk a szalvétát a felületét is be lehet kenni a ragasztólakkal, hogy tartósabb legyen. De vigyázzunk, hogy csak nagyon vékonyan, mert ha sok a lakk, akkor elázik a szalvéta, és nem lesz szép a végeredmény.

4. A fagolyókat befestjük (natúr is maradhat). Majd erős ragasztóval a táblára ragasztjuk olyan elrendezésben, hogy a nyakláncok szépen ráférjenek. Én három sorban helyeztem el az akasztókat, úgy hogy a sorokban a fagolyók ne egymás alatt helyezkedjenek el, hanem a kettő között, hogy minél több láncot tehessünk rá, és ne takarják egymást (a képen megfigyelhető). Ha a szalvéta felületét nem kentük be a ragasztólakkal, akkor érdemes kicsit lekaparni a szalvétát azon a helyen ahová a golyót ragasztjuk, hogy jobban tapadjon a parafa táblához.

5. Tetszés szerint a tábla keretét befestjük a szalvétához illő színnel.

6. Feltesszük a táblához tartozó két akasztót, felrajkuk a falra, és máris pakolhatjuk rá ékszereinket.
 


Nincsenek megjegyzések: